X

Επίσκεψη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη

Αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στους Ευρωπαίους, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής. Τα μέτρα για τα νησιά που ανακοίνωσε από τη Νίσυρο.

Ant1news

Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Χαλκηδόνας και Νεάπολης - Συκεών.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στις 12:30, θα παρευρεθεί και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα ρωτήσουμε κανένα για παροχές σε όσους έχουν ανάγκη»

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο πρωθυπουργός από την Νίσυρο ανακοίνωσε δέσμη μέτρων και δράσεων που αφορούν όλα τα νησιά της χώρας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την έγνοια και τη στήριξή μας στους κατοίκους των νησιών που φυλάνε Θερμοπύλες.

 

Παράλληλα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους και σε όσους αντιδρούν στις εξαγγελίες του, τονίζοντας ότι δεν θα ρωτήσει κανέναν για την έκτακτη βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. «Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Αναφερόμενος στα μέτρα που είτε έχουν αποφασιστεί είτε έχουν σχεδιαστεί από πλευράς της κυβέρνησης και πρόκειται να υλοποιηθούν, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι η αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ θα ισχύσει για όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου και για όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, τα οποία έχουν υποστεί το βάρος της προσφυγικής κρίσης «και έχουμε υποχρέωση να τα στηρίξουμε» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

«Στόχος της δέσμης μέτρων είναι να μετατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε πλεονέκτημα» τόνισε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το συμβούλιο νησιωτικής πολιτικής, ενώ είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για το Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.