X

Στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός

Θα παραστεί, μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας. Θερμή υποδοχή από τα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας.

Ant1news

Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά την επιστροφή του από την Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αυτήν την ώρα στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας. Τον υποδέχθηκαν τα παιδιά του σχολείου τα οποία τον γέμισαν με δώρα που είχαν φτιάξει τα ίδια, ενώ έψαλαν και τα κάλαντα.

«Αυτά τα δώρα είναι τα πιο ωραία και τα πιο ελπιδοφόρα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας σε δύσκολες συνθήκες είναι να βλέπουμε αυτή τη ζεστασιά και αυτό το χαμόγελο. Σε αυτή τη ζωή όποιος δίνει παίρνει» είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι φέτος καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική αγωγή και σημείωσε ότι έγιναν 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργήθηκαν 578 τμήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων στην Πελοπόννησο 27 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 16 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκαν 6 νέες σχολικές μονάδες.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας, ενώ το μεσημέρι στις 13:30 θα δώσει το παρών στην τελετή εγκαινίων της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα του Νέδοντα και θα παραδώσει στην κυκλοφορία τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος–Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη.