X

Επίσκεψη Παππά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση και τους Αντιπροέδρους Γιώργο Ανδρουλάκη, Χριστόφορο Κροντηρά και Ανδρομάχη Χατζηγιάννη.

Ant1news

Επίσκεψη στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό Αχαΐας.

Ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση και τους Αντιπροέδρους Γιώργο Ανδρουλάκη, Χριστόφορο Κροντηρά και Ανδρομάχη Χατζηγιάννη.

Ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην παρέμβαση του τόνισε ότι το ΕΑΠ αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό  ίδρυμα της χώρας με φοιτητές από την Γαύδο μέχρι την Ορεστιάδα και παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα στην εξ αποστάσεως ανώτατη εκπαίδευση.

Υπογράμμισε ότι το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στα προγράμματα σπουδών, που αφορούν στις νέες τεχνολογίες, είναι ένα άνοιγμα το οποίο πρέπει να καταστεί κομμάτι ενός εθνικού στόχου, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης στους σχετικούς δείκτες ανάπτυξης των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών και ότι προς αυτό το στόχο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συνδράμει και θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο με κάθε πρόσφορο τρόπο.