X

Επαφές Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Για πότε προγραμματίζονται οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ποιο θέμα είναι στην ατζέντα.

Ant1news

Την επόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδοχικές κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σειρά των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς θα πραγματοποιηθεί με βάση τη δύναμη των κομμάτων, ξεκινώντας από τη συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Το συντονισμό Λευκωσίας-Αθήνας όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ενόψει των συνομιλιών στη Γενεύη είχαν συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 


Στο πλαίσιο αυτό, επανεπιβεβαιώθηκε η σταθερή προσήλωση Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ελήφθησαν αποφάσεις για ανάληψη κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής: 

  • 10:00~ Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος ΝΔ
  • 12:00~ Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • 14:00~ Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ
  • 17:00~ Σταύρος Θεοδωράκης, Επικεφαλής του Ποταμιού
  • 19:30~ Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων
  • 20:30~Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝΕΛ