X

Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου για το Κυπριακό

Ενημέρωση του ΠτΔ, ενώ στην Γενεύη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Τι είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας - Ερντογάν. Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Δευτέρα ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, χθες τηλεφωνική επικοινωνία μίας ώρας και δέκα λεπτών είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το ζήτημα του Κυπριακού, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Τσίπρας και Ερντογάν ανέφεραν ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική στάση, προκειμένου να εξαχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παρακολουθούν την εξέλιξη των συνομιλιών ενώ αν υπάρξει προοπτική συμφωνίας αμφότεροι θα μεταβούν στην Γενεύη.

Εξάλλου, συνεδριάζει στις 17:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με θέματα τη διαπραγμάτευση και το Κυπριακό.