X

Ξυδάκης στον ΑΝΤ1 για τη δραχμή: να σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα (Βίντεο)

Όπως εξήγησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, είναι υπέρ της ευρωζώνης αλλά επεσήμανε πως πρέπει να σκεφτόμαστε με ανοιχτούς ορίζοντες.

Ant1news

“Ατυχές παράδειγμα” χαρακτήρισε την αναφορά του στη δραχμή o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δήλωσε εμφατικά πως είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, «…αλλά και των καινούριων σκέψεων».

Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι να κλείσουμε την αξιολόγηση με τους καλύτερους όρους για την ελληνική κοινωνία.

Ερωτηθείς εάν δεν ήταν τυχαία η αναφορά του ίδιου, αλλά και του κ. Φίλη, στο εθνικό νόμισμα, ο κ. Ξυδάκης επέμεινε πως έδωσε ένα παράδειγμα, αυτολοιδορούμενος, όπως είπε, αφού υπενθύμισε πως «πριν από ενάμιση χρόνο είπα μια κουβέντα κι έγινα σούργελο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «όταν αλλάζει η Ευρώπη (επικαλούμενος τις αλλαγές με το Brexit, τις εξελίξεις στην Ιταλία και την αλλαγή στον Λευκό Οίκο) οφείλουμε να σκεφτόμαστε και να συζητάμε (…) με ανοικτούς ορίζοντες και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με τα σενάρια που τον παρουσίαζαν ως “λαγό” του Μαξίμου, απάντησε λέγοντας πως «αν ο Φίλης ή ο Ξυδάκης χρησιμοποιούνται ως “λαγοί” είναι υποτιμητικό και για τον “κυνηγό” και για τους ίδιους».