X

Τι είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας - Μέρκελ

Τα τρία θέματα που τέθηκαν επί τάπητος και το αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία μέσω της Άγκελας Μέρκελ, πριν το ταξίδι της στην Άγκυρα.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκαλάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή τους επαφή τέθηκαν το Κυπριακό, το προσφυγικό αλλά και τα ευρωτουρκικά, εν όψει και της επίσκεψης της κας Μέρκελ στην Τουρκία την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα στην γείτονα, μέσω της Γερμανίδας Καγκελαρίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να τερματίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο της Κύπρου ο πρωθυπουργός. Την επαφή Τσίπρα – Αναστασιάδη αποκάλυψε μέσω Twitter, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στην σημερινή συνάντησή τους κάλεσαν τα ΗΕ «να προετοιμάσουν νωρίς τον Μάρτιο, σε συνεργασία με τις εγγυήτριες δυνάμεις, τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν Άϊντε.