X

Εφ όλης της ύλης ενημέρωση Τζανακόπουλου (βίντεο)

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις ενημέρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Το σχόλιο για τη συνεδρίαση του ΔΝΤ και οι απαντήσεις για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ant1news

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αφορμή το ζήτημα του «πόθεν έσχες» της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

Είπε ότι έχει προκύψει θέμα τεράστιας σημασίας και αφορά την αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια λογοκρισίας που σχετίζεται με τις καταγγελίες για την απόκρυψη του «πόθεν έσχες» της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

Η ΝΔ, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ζητά να μην προβάλλονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αφορούν το θέμα της απόκρυψης του «πόθεν έσχες» της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ευθέως τη δημόσια τηλεόραση για την αυτονόητη επιλογή της να προβάλει τις δηλώσεις αυτές.

«Σε πείσμα της τακτικής της ΝΔ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τον πρόεδρό της πειστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι είναι νομική υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη λόγω των τριών διαφορετικών ιδιοτήτων του: του βουλευτή, του υπουργού και του αρχηγού κόμματος. Σε αυτό το σημείο επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε χτες και για τα οποία η κυβέρνηση ζητεί απαντήσεις: Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές;

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι προκειμένου να μην απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης «η ΝΔ έχει υιοθετήσει μια τακτική συκοφαντιών, ψευδών και χυδαιολογίας διά του ακροδεξιού κ. Γεωργιάδη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι επανέλαβε για δεύτερη φορά ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτών τόνισε ότι «η ΝΔ επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας, αρκεί αυτό να οδηγήσει στην παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία».

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι

«Η θέληση του Πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το συγκεκριμένο ταξίδι» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε πως δεν «είμαστε υποχρεωμένοι να το ανακοινώσουμε».

«Όταν τέθηκε το ζήτημα δόθηκαν οι απαντήσεις και αποκαλύφθηκε η συκοφαντία και το ψεύδος του κ. Γεωργίαδη. Έχουν επιβεβαιωθεί από την άλλη πλευρά, και από τον Πρόεδρο της L’ oreal και από την επενδυτική τράπεζα οι συναντήσεις του πρωθυπουργού» επεσήμανε.

Στην επενδυτική τράπεζα Rothschild ανατίθεται ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι, στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή προς το Δ.Σ του ΟΔΔΗΧ, με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ , με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τα μπλοκάκια

«Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών» είπε αναφερόμενος στα μπλοκάκια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και τόνισε πως το Υπουργείο εργασίας επεξεργάζεται μερικές διορθωτικές αλλαγές.

Για τις δημοσκοπήσεις

«Είναι λογικό για μια κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής να έχει κοινωνική και πολιτική φθορά» τόνισε αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στην ΝΔ και σημείωσε πως οι μετρήσεις δεν αποτυπώνουν πάντα τα πραγματικά δεδομένα. Όπως είπε αυτό φάνηκε και Αγγλία και στις ΗΠΑ και στο ελληνικό δημοψήφισμα.

«Υπάρχει μια έντονη κοινωνική δυσκολία καθώς τα μέτρα που έχουν συσσωρευτεί 7 χρόνια βαραίνουν τους πολίτες, αλλά έχω την πεποίθηση πως με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πολιτών η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει και να δώσει την μάχη το 2019 για την επανεκλογή της» πρόσθεσε.

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμό Τσίπρα

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει επιδοθεί σε ακατάσχετη χυδαιολογία, δεν έχει δείξει δείγματα ηθικής ευθιξίας» δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις δηλωσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, περί χρηματισμού του Πρωθυπουργού. Σημείωσε δε πως ο ίδιος συμπαρασύρει και τη ΝΔ στον κατήφορό του.

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτές τις δηλώσεις. Είναι τουλάχιστον λυπηρό. Χωρίς στοιχεία να συκοφαντεί και να λέει τέτοια πράγματα. Θα τον κρίνει ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά.

Για την β' αξιολόγηση

Η κυβέρνηση επιμένει και εργάζεται με προσήλωση, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η β' αξιολόγηση, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Επιδιώκουμε μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με μοναδικό γνώμονα την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκτίμησε ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, για να επισημάνει ότι σε αυτό συνηγορούν ο συσχετισμός που διαμορφώνεται στην ΕΕ και η διάθεση λήψης θετικών πρωτοβουλίων από όλα τα μέρη. Κυρίως, συνηγορούν σε αυτό τα εξής δεδομένα, όπως ανέφερε: Το 2016 έχει κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και με υπεραπόδοση των εσόδων κατά τουλάχιστον 1%.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ο στόχος για ένταξη στο πρόγραμμα QE (σ.σ. πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ) θα επιτευχθεί».