X

Τζανακόπουλος: καμία συζήτηση για εφαρμογή μέτρων από το 2018

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και υποστήριξε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Ant1news

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για εφαρμογή των μέτρων από το 2018», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε δε πως «οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν απατήσεις των δανειστών έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται αληθείας».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως « βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτό εκφράζουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη».

Μίλησε για «παλινωδίες» στη γραμμή της ΝΔ και χαρακτήρισε το «λιγότερο ατυχείς» δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τις οποίες, όπως είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ασκήσει επιθετική κερδοσκοπία στην Ελλάδα».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και το 2017 θα παρουσιάσει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα, επισήμανε.

Είπε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε σύντομα να προχωρήσει και η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υποστήριξε πως το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, αποτελεί εφικτό στόχο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, επεσήμανε ότι θα έρθουν προς ψήφιση μαζί με τα ισοδύναμα αντίμετρα, θα αφορούν το 2% του ΑΕΠ και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα.

Σε ότι αφορά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε πως καλό θα είναι να μην εντείνονται φραστικές επιθέσεις από την πλευρά της γείτονος και ότι η ελληνική πλευρά προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επίσης σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που καταγράφουν πολιτική διαφοροποίηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, τα χαρακτήρισε ως ανακάλυψη των ΜΜΕ. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος περιγράφουν την πραγματικότητα με άλλο λεξιλόγιο, οι σχέσεις τους είναι καλές και η συνεργασία τους εξαιρετική.