X

Δραγασάκης: συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 20 Μαρτίου

Υπέρ μίας πολιτικής αλλαγής στη Γερμανία τάχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο “Der Spiegel”.

Ant1news

Υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα ελπίζει σε Καγκελάριο Σουλτς”, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκφράζει την προτίμηση της Αθήνας σε νίκη του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις προσεχείς εκλογές.

Σε σχετική ερώτηση με ποιόν προτιμά η Αθήνα να διαπραγματεύεται, με τη Μέρκελ ή τον Σουλτς, ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει πως «η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει να εμπλακεί στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα άλλων χωρών». Ωστόσο προσθέτει πως «έχουμε φυσικά τις προτιμήσεις μας, είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω ότι μια Ευρώπη που επιμένει στην αυστηρή λιτότητα αποτελεί έναν κίνδυνο για τα μέλη της. Αν η πολιτική αλλαγή στη Γερμανία προκαλέσει αλλαγή στις δυνάμεις στην Ευρώπη θα το έβλεπα πολύ θετικά», δήλωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του από τους Δελφούς, όπου διεξάγεται το Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, ενώ έθεσε ως στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έως το τέλος του έτους.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι “τορπίλισε” τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλάζοντας τους κανόνες ενός παιχνιδιού εν εξελίξει.

«Τα υψηλά πλεονάσματα δεν είναι εφικτά μετά από περιόδους μεγάλης ύφεσης και υψηλής ανεργίας. Αντί για μη ρεαλιστικούς στόχους χρειαζόμαστε έναν συμβιβασμό. Δεν είναι ρεαλιστικό να βάζεις ως στόχο για μια δεκαετία 3,5% έναντι του ΑΕΠ. Είναι σαν να λέει κανείς: “σου δίνουμε έναν στόχο και ξέρουμε ότι δεν θα τον πετύχεις, αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι δεν είσαι αξιόπιστος…”. Έτσι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης» τονίζει.