X

Αποστόλου: άλλο ο διάλογος, άλλο ο τραμπουκισμός

Η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ.

Ant1news

«Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τα επεισόδια στην Πλατεία Βάθη κατά τη συγκέντρωση των αγροτών από την Κρήτη.

«Παρότι», αναφέρει, «δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα. Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους».

Ωστόσο, σημειώνει ότι «δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων».

«Οι πόρτες του Υπουργείου», καταλήγει στη δήλωσή του, «είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του Υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη».

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αναφορά σε τραμπούκους επιχείρησε στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου μετά τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί. Μιλώντας στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, για τα όσα καταλόγισε στους αγρότες της Κρήτης, υποστήριξε ότι δεν τους αποκάλεσε «τραμπούκους».

 

«Εγώ δεν είπα ότι τα έκαναν αγρότες της Κρήτης, αλλά μίλησα για αγρότες που συμπεριφέρθηκαν τραμπούκικα», είπε και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο με όλους τους αγρότες. «Τους είπαμε ότι αν θέλετε αντιπροσωπεία να έρθει, να μας δει. Μας είπαν ότι θα έρθουν 45 άτομα με τα κανάλια. Μία συνάντηση πήγε να μετατραπεί σε κατάληψη. Να μην κρυβόμαστε και είπαμε ότι αυτήν την εικόνα δεν θα την επιτρέψουμε», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και ο Μιχάλης Τζελέπης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υπενθύμισαν στον Βαγγέλη Αποστόλου ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση χαρακτήριζε δικαίως αγανακτισμένους τους ίδιους αγρότες που σήμερα αποκαλεί τραμπούκους.