X

Βίτσας: θα κατηγορήσουν την Ελλάδα και για τις πυρηνικές δοκιμές της Βορείου Κορέας;

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως δεν μπορεί να κατηγορείται η χώρα για την αποστολή τρομο-πακέτων σε Παρίσι και Βερολίνο.

Ant1news

Φαινόμενο των καιρών χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι και στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας τόνισε πως δεν μπορεί να κατηγορείται η χώρα μας, επισημαίνοντας ότι «ξεχνάμε ότι ένα δέμα μπορεί να έφυγε από την Ελλάδα και να μην ανιχνεύτηκε αλλά συγχρόνως μπαίνει στη Γερμανία και δεν ανιχνεύεται». Συμπλήρωσε με νόημα πως «αν έφτανε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πακέτο με αποστολέα τον Σόιμπλε, τα παιδιά στην ασφάλεια κάτι θα ψυλλιάζονταν».

«Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως η Ελλάδα φέρει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει, ακόμα και για το αν η Βόρεια Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, τόνισε πως «δεν είναι όπλο στα χέρια του καθενός». Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι μας, είπε, πως τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας και πρέπει να υπάρξει μια ενιαία στάση αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι «από τον Δεκέμβρη του 2015 το ΔΝΤ και με την απειλή ότι δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα φθάσαμε στο Μάρτιο του 2017 να συμφωνήσουμε ότι θα υπάρχει ένα νέο δημοσιονομικό μείγμα για το 2019. Όλοι ξέρουν ότι για το 2017 και 2018 έχουμε λύσει τα ζητήματα. Άρα την ευθύνη της καθυστέρησης δεν μπορεί κανείς να την προσάψει στην ελληνική κυβέρνηση».

Επανέλαβε, τέλος, την γραμμή της Κυβέρνησης ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.