X

Δραγασάκης: η συμφωνία θα κλείσει μέσα από αμοιβαίους συμβιβασμούς

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απέδωσε τις καθυστερήσεις «σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ των δανειστών».

Ant1news

«Η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι της αναλογεί. Είναι ώρα το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η συμφωνία θα κλείσει μέσα από συμβιβασμούς, είπε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας για να συπληρώσει : «αμοιβαίους όμως, όχι μόνο της μίας πλευράς».

Ο κ.Δραγασάκης απέδωσε τις καθυστερήσεις «αποκλειστικά και μόνο σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ των δανειστών».

«Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να κλείσει. Ικανοποιώντας όμως το συμφωνημένο απ' όλους στόχο για το τέλος του προγράμματος το 2018», συνέχισε, σημειώνοντας ότι τη συμφωνία «θα την ψηφίσουν οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας», και ότι «σε αυτήν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στηρίζεται αυτή η κυβέρνηση».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο «το τέλος του προγράμματος και της επιτροπείας το 2018», ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «κάνει μόνο αντικυβερνητική προπαγάνδα».

«Είναι δυνατόν από κάποιους δανειστές να μας ζητείται στα εργασιακά υποχώρηση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο; Είναι δυνατόν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που υπονόμευσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μείωσαν τον κατώτατο μισθό να μας “κουνούν το δάχτυλο”», διερωτήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είπε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη είπε προσθέτοντας ότι «ίσως κάποιοι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ ως "δούρειο ίππο" για ανατροπή μέρους των κοινωνικών κεκτημένων στην Ευρώπη».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «το 2017 δεν έχει σχέση με το 2015», καθώς, «το 2015 σ' έναν "πόλεμο" εντός κι εκτός χώρας επιδιώχθηκε η πτώση της κυβέρνησης».