X

Τσίπρας: όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι τέλους

Ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσει, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε Μητσοτάκη και Γεννηματά για την απουσία τους.

Ant1news

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι το τέλος, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στους πολιτικούς του αντιπάλους τονίζοντας: «Όσο θα έχουμε εμείς πλειοψηφία, και θα την έχουμε για πολλά ακόμη χρόνια-, τίποτε δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι το τέλος».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσει η σημερινή κυβερνώσα παράταξη. «Μέχρι τότε δεν θα πέσει τίποτε κάτω» σημείωσε. «Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν στο φως όλα όσα εσείς κάνατε;» ρώτησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε για την υπόθεση της Novartis, ενώ προέβλεψε ότι όταν γίνει η συζήτηση στη Βουλή για την ενδεχόμενη ανάμιξη πρώην υπουργών της ΝΔ σε αυτήν, «δεν θα είστε τόσο ανέμελοι όσο είστε σήμερα, ούτε τόσο τζάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας». Έκανε δε γνωστό ότι, με βάση την αίσθηση που έχει, δεν θα αργήσει η συζήτηση για την Novartis. «Θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους κ.κ Μητσοτάκη και Γεννηματά ότι επέλεξαν να φυγομαχήσουν από τη συζήτηση στη Βουλή. Ξεκινώντας από την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. «Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο ίδιος και απάντησε ειρωνικά στα σχόλια περί ταξιδιού του στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λέγοντας: «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα»!

 

Γεννηματά: Φυγόμαχος είναι αυτός που αρνείται τις εξεταστικές

Με μια σκληρή δήλωση η Φώφη Γεννηματά απάντησε στις κατηγορίες που εκτόξευσε εις βάρος της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. «Κύριε Τσίπρα κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη. Φυγόμαχος είναι αυτός που αρνείται τις εξεταστικές. Εμείς τις ψηφίσαμε όλες. Λέμε όλα στο φως, παντού και πάντα, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Από την είσοδο στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Μπορείτε; Το αντέχετε;» αναφέρει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αφήσει το θέατρο».

«Σε μια νέα κακοστημένη πολιτική σας παράσταση, δεν συμμετέχω. Ηττημένοι και αποτυχημένοι σε κάθε επίπεδο, επιλέγετε και πάλι τον δρόμο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επιδιώκετε ένα νέο κύκλο λασπολογίας και αυθαίρετης συνωμοσιολογίας», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

 

Καμμένος: ιστορική ημέρα και ιστορική προσωπική δικαίωση

Για «ιστορική ημέρα», μίλησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια αιτιολογώντας πως έρχεται πλέον στην Βουλή η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή, ως προϊόν ενδελεχούς έρευνας που ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέταξε.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ιστορική προσωπική του δικαίωση, αφού ο ίδιος για 20 χρόνια βίωσε τα αποτελέσματα της δράσης της «εγκληματικής οργάνωσης» που λυμαίνονταν το έθνος και βρίσκουν επιτέλους τον δρόμο τους «οι φάκελοι» που έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή στον εισαγγελέα για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει τίποτα για το οποίο πρέπει να συμβιβαστεί «για να τα βρούμε». «Ανοίξτε τις τράπεζες, τα Εξοπλιστικά, ότι θέλετε. Δεν έχουμε κάτι που θα πρέπει «να τα βρούμε» όπως «τα βρήκατε» εσείς με τους άλλους για να κάνετε την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που φρόντισε ήταν να συγκαλύψει από τη μία και την άλλη μεριά», είπε.