X

Σταθάκης: πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την ΔΕΗ

Τι είπε ο Υπ. Ενέργειας σε εργαζόμενους των ορυχείων στην Κοζάνη. Συλλαλητήριο το απόγευμα, ενώ θα βρίσκεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ant1news

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ και να παραμείνει ο πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης. 

Ο Υπουργός Ενέργειας βρέθηκε στο  ορυχείο του Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη, όπου παρακολούθησε ελεγχόμενη ανατίναξη σκληρών πετρωμάτων, μέσω της οποίας αποκαλύπτονται τα κοιτάσματα λιγνίτη.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι το ορυχείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια - είναι «εντυπωσιακό», ενώ ευχήθηκε «καλή δουλειά» στους εργαζόμενους σε αυτό. Ο Υπ. Ενέργειας προήδρευσε σύσκεψης στα γραφεία του ορυχείου, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.

Ακολούθως, επισκέφθηκε την 5η Μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Εν μέσω συνθημάτων κι αποδοκιμασιών, για τις εξελίξεις με την ΔΕΗ, αφίχθη, λίγο μετά τις 18:30, στο κτήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην ΖΕΠ, ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης. Έξω από το κτήριο, φορείς είχαν διοργανώσει συλλαλητήριο, με βασικό αίτημα να μην πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ.

Πηγή φωτό-βίντεο: kozan.gr