X

Τριπλό υπουργικό “πυρ” κατά Στουρνάρα

Μετά τον Γιάννη Δραγασάκη, Νίκος Παππάς και Όλγα Γεροβασίλη προχώρησαν σε ευθεία επίθεση κατά του διοικητή της ΤτΕ. Γιατί τον κατηγορούν...

Ant1news

Πυρά στον Γιάννη Στουρνάρα, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί καθυστερήσεων που μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες για την οικονομία, εξαπέλυσε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετά τους Νίκο Παππά και Γιαννη Δραγασάκη.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει χαρακτηριστικά ότι διάφοροι θεσμικοί παράγοντες «αντί να συνεργήσουν στην προσπάθεια να καμφθεί ο παραλογισμός πολιτικών και οικονομικών κύκλων της άλλης πλευράς και να προκύψει μια συμφωνία που να είναι σε όφελος της χώρας, συνεργούν στην αβεβαιότητα και στην οικονομική αποσταθεροποίηση κινδυνολογώντας ακατάπαυστα».

Παράλληλα, η υπουργός σημειώνει πως «είναι άλλο πράγμα να ζητά κανείς την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εντελώς διαφορετικό να λειτουργεί πολιτικά ως "εργολάβος" κινδυνολογίας». Καλεί δε τους ίδιους παράγοντες «να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα και να αφήσουν στην άκρη την καλλιέργεια του φόβου και της αβεβαιότητας». Η Όλγα Γεροβασίλη εκτιμά ότι έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις και ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία» για τη δεύτερη αξιολόγηση».

Βολές κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε και ο Νίκος Παππάς. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σημειώνει ότι η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση επί δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών.

"Στον τοίχο εκτός στόχων, και στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας. Φαίνεται ότι αυτό δεν το ξεχνάει και θέλει να μας το θυμίζει και εμάς. Καλά θα κάνει λοιπόν, αν δεν θέλει να κάνει αυτοκριτική, να τοποθετηθεί για το εάν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Πρώτος πέρασε στην "αντεπίθεση" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χολαργό τόνισε ότι «όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά όταν έχουμε θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχουμε».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο πρωθυπουργός.