X

Μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση

«Δεν δεχόμαστε αμφισβήτηση στα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα», διεμήνυσε και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Ant1news


«O σεβασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό, συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ κρατών και λαών. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας», διεμήνυσε, προς πάσα κατεύθυνση, ο Πάνος Καμμένος κατά την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Β' ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα. 

Ο Υπουργός Άμυνας Καμμένος πρόσθεσε ότι μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής ικανότητάς τους και της αποτρεπτικής δύναμής τους, υπηρετούμε την ειρήνη ως «δύναμη ασφάλειας και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

 

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, «με την παροχή ανυπολόγιστου κοινωνικού έργου και τη συνδρομή τους στον Έλληνα πολίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αποτελούν διαχρονικά κήρυκες κοινωνικής αλληλεγγύης».

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε και ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη. 

 “Η χώρα πάντα ήταν και θα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση. Σεβόμαστε τον καθένα. Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα των άλλων. Αλλά δεν δεχόμαστε αμφισβήτηση στα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΑ.