X

Τσίπρας σε διοίκηση της Fraport: σίγουρα θα βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων

Τη διοίκηση της Fraport υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου, μία μέρα μετά την ανάληψη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την εταιρεία.

Ant1news

«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τη διοίκηση της Fraport στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη συγκυρία «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

«Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επένδυση.

«Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, εξέφρασε τη προσήλωση της κοινοπραξίας να επενδύσει σημειώνοντας «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία στον τουρισμό και στην προοπτική της ανάπτυξης δίνει η   Fraport Greece, ο νέος ιδιοκτήτης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας .

Όπως δήλωσε σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG δρ Στέφαν Σούλτε με την αναπτυξη των αεροδρομίων θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και δεσμεύτηκε ότι τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα success story για την Ελλάδα τους εργαζόμενους και τον τουριστικό κλάδο. 

Συνολικά η επένδυση της Fraport ξεκινά με την καταβολή 1,2 δισ. Ευρώ ,ποσό που θα αυξηθεί κατά 400 εκ ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια για επιπλέον επενδύσεις.

 

Ο επικεφαλής του ομίλου Κοπελούζου κ. Δημήτρης Κοπελούζος που συμμετέχει στην εταιρεία παραχώρησης υπογράμμισε ότι η επένδυση ανοίγει την πόρτα της Ελλάδας για να βγει στις χρηματαγορές και αποτελέι εφαλτήριο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Δ. Κοπελούζος τόνισε ότι με τη λειτουργία των αεροδρομίων θα δημιουργηθούν 70.000  έμμεσες κι άμεσες θέσεις εργασίας και τα αεροδρόμια θα μετατραπούν σε 14 σύγχρονες πύλες που θα τραβήξουν ανοδικά το άρμα του τουρισμού.

 

«Δεν έχουμε μαγικό ραβδί αλλά σχέδιο για την ανάπτυξη των περιφεριακών αεροδρομίων . Στόχος μας είναι σταδιακά με τις παρεμβάσεις να αλλάξει η ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξαντερ Τσίνελ  προσθέτοντας ότι σε 4 χρόνια όποτε θα ολοκληρωθούν τα έργα τα αεροδρόμια θα είναι αγνώριστα.