X

Βίτσας: δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2017 και 2018

Το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας. Τι είπε για τα μέτρα για το χρέος.

Ant1news

«Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα από τη Βουλή κι αφού έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα για το χρέος.

Ο Δημήτρης Βίτσας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα, περιέγραψε ότι,  «η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης -κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο-, οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι, υπάρχει πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας για την αξιολόγηση, ενώ ερωτηθείς ξεκαθάρισε ότι, αφού μέτρα και αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα, δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα χρηματοδοτήσει με δανεισμό 3 δισ. ευρώ πρόγραμμα για την ανεργία είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση της ανεργίας, αλλά προσέθεσε ότι την ώρα που βγαίνεις από προγράμματα δεν είναι ανάγκη να φορτωθείς και άλλες δεσμεύσεις.