X

Νέα προειδοποίηση Καμμένου στην Τουρκία

Στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» στο Αιγαίο παίρνουν μέρος οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Άμυνας.

Ant1news

Αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο, προχωρήσουν σε βολές επιφανείας θα έχουμε κλιμάκωση της έντασης, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον realm 97,8, την ώρα μάλιστα που στην Αθήνα βρίσκεται ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν τον ανησυχεί η μεγάλη τουρκική άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» ο κ. Καμμένος είπε: «Έχουμε πάρει τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουμε. Γίνεται σε διεθνή ύδατα και αφορά βολές υποβρύχιες. Καταρχήν έχουν παραβιάσει ήδη το αίτημα αδείας για τη διεξαγωγή της ασκήσεως σε διεθνή ύδατα. Αν παραβιάσουν και κάνουν βολές επιφανείας, βεβαίως και το πράγμα σημαίνει κλιμάκωση. Δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σχέδιο για βολές επιφανείας. Οι βολές επιφανείας θα είναι αυτές οι οποίες θα δημιουργήσουν θέμα στον εναέριο χώρο μας». 

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με σοβαρότητα, με σωφροσύνη. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Όπως κάνουν κάθε ημέρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις». 

"Δεν θα προδώσω ποτέ τον ιδρυτή της ΝΔ"

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται από βουλευτές της ΝΔ ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, απάντησε πως «δεν θα προδώσω ποτέ ούτε τον ιδρυτή της Ν.Δ. ούτε την εθνική θέση που λέει μη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα των Σκοπίων».

Με αφορμή πρόσφατη αναφορά του σε χριστιανικό τόξο, έκανε λόγο για προσπάθεια έξαρσης του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός τόξου ακραίου φονταμενταλισμού. Όπως είπε, ομάδες εξτρεμιστών εκπαιδεύουν τρομοκράτες και αυτή η προσπάθεια του ισλαμικού φονταμενταλισμού μπορεί να ανακοπεί με την αντίδραση των χριστιανικών πληθυσμών που είναι υπό απειλή αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων.

Τι είπε για τα αναδρομικά στους ενστόλους 

Σε ερώτηση για τα αναδρομικά στους ενστόλους βάσει της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, είπε ότι ως υπουργός Άμυνας τα χρήματα αυτά κάθε χρόνο τα βάζει στον σχετικό λογαριασμό, όμως δεν έχουν δοθεί ακόμη στους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί το μισθολόγιό τους συνδέεται με το μισθολόγιο των αστυνομικών και των πυροσβεστών που υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και με των Λιμενικών που υπάγονται στο υπουργείο Ναυτιλίας, εκεί τα χρήματα αυτά δεν έχουν βρεθεί.