X

Επικοινωνία Τσίπρα - Μακρόν για το χρέος

Οι διαβεβαιώσεις του Γάλλου Προέδρου στον Αλέξη Τσίπρα για το ελληνικό χρέος. Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός ενόψει Eurogroup.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, κατά την επικοινωνία τους ο Μακρόν δήλωσε πως η Γαλλία επιθυμεί να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

«Ο Πρόεδρος ανέφερε πως ελπίζει να επιτευχθεί συμφωνία σύντομα, η οποία με τον καιρό θα ελαφρύνει το βάρος του ελληνικού χρέους», τόνισε η πηγή του πρακτορείου.

Όπως πρόσθεσε, αυτό είναι το σχέδιο που σκοπεύει να στηρίξει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό ΛεΜερ, κατά τη συνάντηση των υπουργών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρεται "ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε το σημερινό Eurogroup. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία".