X

Μαξίμου: σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης η οικονομία

Το μήνυμα της κυβέρνησης στους εταίρους και αιχμές κατά της αντιπολίτευσης. Φλαμπουράρης: η σύγκρουση ΔΝΤ - Σόιμπλε δεν βοηθά αλλά ελπίζουμε.

Ant1news

«Η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου», αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. 

«Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης» επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση. 

«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές. Συνεπώς, οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν. Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Τζανακόπουλος: οι αποφάσεις για το χρέος καθοριστικές για την υπέρβαση της κρίσης

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για καθυστερήσεις, καθώς οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος είναι καθοριστικές για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, τονίζει την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ.

«Με ανάπτυξη 0,4% ξεκινά το 2017. Καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις Οι αποφάσεις για το χρέος είναι καθοριστικές για την οριστική υπέρβαση της κρίσης», γράφει ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Φλαμπουράρης: η ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάκαμψης

Από την πλευρά του ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε δήλωσή του τονίζει ότι «βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά» και προσθέτει πως «είναι σαφές πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία». 

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη «τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 0,4%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ύφεση 0,1%. Ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%. Τα παραπάνω στοιχεία διαψεύδουν τις Κασσάνδρες που όλο το προηγούμενο διάστημα καταστροφολογούσαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε αργό… θάνατο». 

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, τονίζει ότι «η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη ώστε αρκετές επενδύσεις που εκκρεμούν για αρκετό καιρό, να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, ξεπερνώντας εμπόδια που υπήρχαν κυρίως από τις προηγούμενες περιόδους».  Και προσθέτει: «Έτσι εκτός από την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των επενδύσεων που έχουν ξεκινήσει, τη σταδιακή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό και να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να ξεκινήσουν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πάνω από 2 δισ. Ευρώ. Την ίδια στιγμή δεκάδες μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα θέλω να γνωστοποιήσω στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία αλλά την αξιοποιεί. Διότι τι άλλο σημαίνει η δημοπρασία για το Καστέλι Ηρακλείου, σε έργο ύψους 1 δισ.,  που το 47% έχει το ελληνικό δημόσιο και το 53% οι επενδυτές; Ή η δημοπρασία για το Θριάσιο Πεδίο; Όλοι οι Έλληνες λοιπόν αλλά και οι ξένοι επενδυτές είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού, αγωνίζεται για έξοδο από την κρίση, προστατεύοντας ΟΛΟΥΣ.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η σύγκρουση δεν βοηθά την πατρίδα μας, παρόλα αυτά εμείς επιδιώκουμε και ελπίζουμε. Η ζωή όμως συνεχίζεται και κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια».