X

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Μπάιντεν στο Μαξίμου

Περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ant1news

Ζητήματα που αφορούν τις περιφερειακές εξελίξεις, τα ενεργειακά, το Κυπριακό και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, στο Μέγαρο Μαξίμου, διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα τη σημασία της διακυβέρνησης Ομπάμα στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και διαβεβαίωσε πως και ο ίδιος θα συνεχίσει να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών.

 

 

Την προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση υπογράμμισε, εξάλλου, ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο CONCORDIA, που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

 

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε δε ότι, είναι «υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους». «Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ», είπε και δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ξεκίνησε τα πολιτικά του βήματα από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

Επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι, «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», υπογραμμίζοντας ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για τις ΗΠΑ, όπως είχε οραματιστεί και υλοποιήσει ο Τρούμαν το 1947 με το δόγμα του.