X

Τσίπρας: εξαιρετικό το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία

Το συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν στο twitter. Πώς σχολιάζουν το αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κόμματα και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ant1news

Συγχαρητήρια στον Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτη των Εργατικών, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω μηνύματός του στο Twitter. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «φίλο» τον Κόρμπιν και «εξαιρετικό» το αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας πως η Αριστερά μπορεί να εμπνεύσει.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως στις εκλογές δεν αποφασίζουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά οι ψηφοφόροι και ειδικά οι νέοι. «Πριν δυο μήνες οι δημοσκοπήσεις είχαν αποφασίσει τη συντριβή του. Στις εκλογές όμως αποφασίζουν οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι νέοι. Η Αριστερά που τολμά μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους λαούς».

Σε τρεις διαδοχικές του αναρτήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, γράφει πως ούτε οι εκφραστές του Νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας ούτε ο δεξιός λαϊκισμός μπορούν να δώσουν ελπίδα στους λαούς.

ΣΥΡΙΖΑ: το Εργατικό Κόμμα κατάφερε να γυρίσει το κλίμα

"Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά εξαιρετική επιτυχία για το Εργατικό Κόμμα. Με επικεφαλής τον Τζέρεμυ Κόρμπιν, το Εργατικό Κόμμα αύξησε το ποσοστό του κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2015, προσεγγίζοντας το 40%" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η επίδοση του Εργατικού Κόμματος διέψευσε όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες προεξοφλούσαν την ήττα του και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους Συντηρητικούς της Τ. Μέι. Με μια εξαιρετική προεκλογική καμπάνια, επικεντρωμένη στις κοινωνικές ανάγκες, στο κράτος πρόνοιας και τα δημόσια αγαθά, το Εργατικό Κόμμα κατάφερε να γυρίσει το κλίμα, εμπνέοντας τους πολίτες του Ην. Βασιλείου και ιδίως τη νέα γενιά. 

Απευθύνουμε τα συγχαρητήρια μας στο Εργατικό Κόμμα. Η εκλογική του επίδοση ανοίγει τον δρόμο για μια νέα Ευρώπη που θα αμφισβητήσει τον μονόδρομο της λιτότητας" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΠΑΣΟΚ: Η ισχυροποίηση του Εργατικού κόμματος ελπιδοφόρο μήνυμα για την σοσιαλδημοκρατία

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη χαιρετίζει την επιτυχία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία και κάνει λόγο για επιτυχή καταγραφή της κεντροαριστεράς με τη μεγάλη άνοδο των ποσοστών και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με βάση την μέχρι τώρα απόλυτη επικυριαρχία των συντηρητικών, που είναι μια σοβαρή εξέλιξη για όλη την Ευρώπη.

"Η ισχυροποίηση του Εργατικού κόμματος με την ριζική επαναφορά του στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία είναι ένα ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα για την σοσιαλδημοκρατία. Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, η κριτική στο κυρίαρχο οικονομικό δόγμα της λιτότητας και η επιμονή στη μεταρρυθμιστική αντίληψη αποτελούν τα κοινά θεμέλια των δημοκρατικών σοσιαλιστικών δυνάμεων" καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζοντας ότι και η ίδια εργάζεται αποφασιστικά σε αυτή τη κατεύθυνση.

Η ανάρτηση του Σ. Θεοδωράκη για το αποτέλεσμα των εκλογών

"Οι ηγέτες που αποφασίζουν με βάση το μικροκομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον, τιμωρούνται. Το έμαθε ο Κάμερον και τώρα ο Φάρατζ & η Μέι" αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

 

Βαρουφάκης: Η χθεσινή νύχτα αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν αληθινά

«Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απλά ανέδειξε τη δυναμική της Προοδευτικής Πολιτικής Αρχών. Η χθεσινή νύχτα ήταν αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν αληθινά. Εμπρός τώρα!» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μάλιστα ο ίδιος ήταν καλεσμένος του Channel 4 για να μιλήσει για τις βρατανικές εκλογές και το Brexit. Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι η τιμωρητική διάθεση που επιδεικνύει η Ε.Ε. απέναντι στη Βρετανία, μπορεί να αποβεί επιζήμια και για τους λαούς της Ευρώπης.