X

Στην Αθήνα ο Μπρούνο Λεμέρ με φόντο το Eurogroup

Ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας έχει συνάντηση με Τσίπρα και Τσακαλώτο. "Στόχος μου να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις" δηλώνει ο Λεμέρ.

Ant1news

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, η οποία θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Λεμέρ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη» δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Μπρούνο Λεμέρ.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Μπρούνο Λεμέρ έδειξε αποφασισμένος να πρωτοστατήσει, ει δυνατόν, στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος, συμβαδίζοντας με τη θέληση «προόδου στην Ευρώπη» που έχει ήδη εκφράσει και ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Άλλωστε και ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα.