X

Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ενημέρωση των συνδικαλιστών για την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Ant1news

Τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε συνάντηση, το μεσημέρι, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Στόχος η εξεύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων, που σχηματίζουν “βουνά”, συνιστώντας απειλή για τη δημόσια υγεία. Μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα πάνε στο “ραντεβού” με τον Υπουργό, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για “επικοινωνιακό τρικ” της Κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, χθες, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ. Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.