X

“Κεραυνοί” Παπαγγελόπουλου κατά της Δικαιοσύνης

Με βαριές εκφράσεις στράφηκε κατά δικαστικών λειτουργών ο Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης. Τι είπε για τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στη Δικαιοσύνη για ολιγωρία στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται από το πρωί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας παραλλήλως, επικριτικά, τις αναφορές των δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ που χαρακτήρισαν «αστοιχείωτο» τον Παύλο Πολάκη.

«Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή, τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός. Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, προσέθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει αλλά και για μην ακούει», είπε.

Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα, κατηγόρησε τη Δικαιοσύνη ότι επί της ουσίας προστάτευσε τον Γιάννο Παπαντωνίου. «Όταν δε, η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασαν το μαντήλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στα αυτιά της, προσπάθησε και προς στιγμήν το πέτυχε, να περιορίσει τις έρευνες στον κ. Τσοχατζόπουλο και στον κ. Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας, όχι μόνο ελεγχόμενης αλλά και δήθεν κάθαρσης, σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σα να μην υπήρχε ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε και την απάντηση του ΣτΕ μετά την απόφαση παραγραφής φορολογικών υποθέσεων μετά από πενταετία. «Απλές σκέψεις στοιχειώδεις, που έλεγαν και κάποιοι» είπε και πρόσθεσε: «Πρόσφατα διάβασα στον Τύπο διάβασα ότι υπήρξε αμοιβή 6,5 εκ. ευρώ του κ. Παπαντωνίου που μάλλον υποκρύπτει μίζα. Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει αυτό το θέμα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αμοιβή ή μίζα… Πάλι στοιχειώδη πράγματα θα πω».

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «η ρεμούλα στα εξοπλιστικά, στην Υγεία, στον τραπεζικό χώρο, όπου και εκεί συγκαλύφθηκαν οι ευθύνες των μεγάλων, οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και στα δεινά που υφίστανται οι πολίτες».