X

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση. Οι άξονες που τέθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει σήμερα στις 10:30 το Υπουργικό Συμβούλιο, στο κτήριο της Βουλής.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 17:00, ενώ χθες συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με βασικό αντικείμενο την υλοποίηση των βασικών αξόνων της πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πορεία της κυβέρνησης από εδώ και πέρα εκτείνεται σε δύο στάδια, σύμφωνα με κομματικές πηγές:

Το πρώτο είναι μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018 και το δεύτερο από εκεί και πέρα και μέχρι την εκπνοή της τετραετίας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η χώρα και η κυβέρνηση έχοντας απελευθερωθεί από τη διαπραγμάτευση, έχουν περάσει σε φάση εστίασης της «δικαίας» ανάπτυξης, των κοινωνικών παρεμβάσεων, τις αναγκαίες θεσμικές τομές και την ανάπτυξη της κοινωνικής προστασίας.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο που θα εισηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία πραγματοποιείται ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της έκδοσης ομολόγου, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βλέπει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και θα αποφασίσει την κατάλληλη στιγμή.