X

Καμμένος: ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, παρέστη στην εορτή του Προφήτη Ηλία στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Ant1news

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στην εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, Προφήτη Ηλία, στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

«Η σημερινή εορτή δείχνει για άλλη μια φορά ότι η παράδοση και η πίστη του ελληνικού λαού έχει σφυρηλατήσει έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ των δύο ακρογωνιαίων πόλων του ελληνισμού, του Έθνους και της Ορθοδοξίας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στέλνοντας μήνυμα τιμής και αναγνώρισης στους πιλότους και τα μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων που έπεσαν στο καθήκον, ο κ. Καμμένος είπε: «Η θυσία τους θα φωτίζει και θα κατευθύνει τις σημερινές και μελλοντικές γενιές. Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη».

 

 

Αναφερόμενος στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως «δυστυχώς, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο “Αττίλας” ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

 

Για τον λόγο αυτό, τόνισε, «ως Έθνος, πρέπει να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής έναντι οποιουδήποτε κινδύνου, με ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, από όπου και αν προέρχονται».

 

 

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι παρά την οικονομική κρίση εντός του επομένου έτους θα υπάρξει η δυνατότητα όχι μόνο να συντηρηθούν και να ανανεωθούν τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δοθεί η δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο.