X

Βούτσης: πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι για το ζήτημα θα πρέπει να ανοίξει διάλογος. Τι δήλωσε για το ζήτημα της Αριστείας. Κόντρα ΝΔ - Τζανακόπουλου. Έντονη αντίδραση Καμμένου.

Ant1news

Σε θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων ο  Πρόεδρος της Βουλή μίλησε για το θέμα των παρελάσεων τονίζοντας πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό "στυλ"» προσθέτοντας πως «δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Παράλληλα έθιξε και το ζήτημα της αριστείας σημειώνοντας πως «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική». 

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και τονίζει: «Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Τζανακόπουλος: έχουμε βαθιές διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ, δήλωσε, «ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι».

Καμμένος: οι δηλώσεις Βούτση μας βρίσκουν αντίθετους

Την πλήρη αντίθεσή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε ανάρτησή του στο Twitter.