X

Αντωνοπούλου: η ανεργία θα μειωθεί κατά 5% έως το 2019

Περαιτέρω μείωση της ανεργίας εκτιμά ότι θα υπάρξει η αναπληρώτρια Υπ.Εργασίας. Το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις της.

Ant1news

Μείωση της ανεργίας κατά 5% εκτιμά ότι θα υπάρξει μέχρι το 2019 η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ σημείωσε ότι, έχουν δημιουργηθεί 230.000 νέες θέσεις εργασίας, οι μισές εκ των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης.

Όπως ανέφερε η ίδια, με την προβλεπόμενη κατά 5 μονάδες μείωση της ανεργίας μέχρι το 2019, θα υπάρξει συνολικά συνολική μείωση 10 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα της ανεργίας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρήκαμε μία απορυθμισμένη αγορά μία κατεστραμμένη οικονομία και βάζουμε φρένο. Πριν την ανάπτυξη πρέπει να βάζεις φρένο στα προβλήματα», τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ρ.Αντωνοπούλου ο αναπληρωτής Τομέαρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε ότι:

«Υπενθυμίζουμε πως εάν δεν μετανάστευαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι συμπατριώτες μας προκειμένου να βρουν δουλειά με αξιοπρεπή ημερομίσθια, η  ανεργία στη χώρα μας θα είχε σπάσει κάθε ρεκόρ.   

Συνιστούμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να αφήσει στην άκρη τις ταυτόχρονες επικοινωνιακές “επιθέσεις”, τις κούφιες υποσχέσεις και την απόπειρα εξαπάτησης. Η ανεργία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, μόνο με υπεύθυνες πράξεις, οι οποίες απουσιάζουν επί διακυβέρνησής τους», ανέφερε ο ίδιος στο σχόλιο που έκανε τόσο για τις δηλώσεις της κ.Αντωνοπούλου, όσο και για αυτές της κ.Αχτσιόγλου.