X

Τσίπρας σε ΝΔ: δείξτε τη σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές

Συνεχίζεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις φωτιές. Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στη Νέα Δημοκρατία. Στο ίδιο μήκος κύματος Τόσκας και Σκουρλέτης.

Ant1news

Να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος, στο θέμα των πυρκαγιών, καλεί τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνεται πως δεν είναι ώρα για πολλά λόγια και αυτό που προέχει είναι η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

"Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια", αναφέρεται. Υπογραμμίζεται δε ότι "η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει. Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες".

"Είναι η ώρα της πράξης, της αντιμετώπισης της καταστροφής και όχι η ώρα των ύβρεων και της απαξίωσης" τόνισε νωρίτερα και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την ευρεία σύσκεψη στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Από πλευράς του ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως είναι η στιγμή που δεν χρειάζεται λαϊκισμός, αλλά σεβασμός, πρώτα απ’ όλα στους συμπολίτες μας που περνάνε δύσκολες ώρες, και σεβασμό σε όλους όσοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Είχε προηγηθεί μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ στο Twitter, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε αποφασιστική και συντονισμένη δράση και «όχι θεωρίες συνωμοσίας». «Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού», σημείωσε σε ανάρτησή του. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με φόντο τις φωτιές στον Κάλαμο, τη Ζάκυνθο, αλλά και τις αναφορές περί σχεδίου εμπρησμών.

Η απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν άργησε να έρθει και σε αυτήν κατηγορείται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «φτηνή αντιπολίτευση». Το υπουργείο κάλεσε την ΝΔ «να μην παίζει με τη φωτιά» την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τις φλόγες, ζητώντας της να «σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες».

Ακολούθησε κόντρα Κικίλια - Κοντονή με τον πρώτο να κάνει λόγο για "ανικανότητα και ανοργανωσιά" και τον δεύτερο να απαντά ότι η ηγεσία της ΝΔ ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης.