X

Οι Ευρωπαίοι στέλνουν πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα

Δεν έχουμε ιδέα πού θα τους βάλουμε, φέρεται να δήλωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ant1news

Η μία μετά την άλλη, χώρες-μέλη της Ε.Ε., αποφασίζουν να στείλουν πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Η Γερμανία έχει καταθέσει περίπου 400 αιτήσεις μετεγκατάστασης προσφύγων, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Βερολίνο και πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν λάβει Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Νορβηγία.

Στο σχετικό δημοσίευμα, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. «Η διαδικασία με τα απαραίτητα έγγραφα έχει ξεκινήσει και αναμένουμε οι επιστροφές να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα», δηλώνει ο κ. Μουζάλας. «Θα αρχίσουν με έναν συμβολικό αριθμό ως μία κίνηση φιλίας (προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε.). Η Ελλάδα έχει ήδη δεχθεί τόσους πολλούς πρόσφυγες, έχει υποστεί τόσο μεγάλη πίεση, που το να δεχθεί κι άλλους θα ήταν παράλογο», επισημαίνει.

 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρεται να δήλωσε ότι …δεν έχει ιδέα πού θα πάνε οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στη χώρα μας ή αν θα φύγουν ποτέ από την Ελλάδα. «Δεν ξέρω πού θα πάνε. Μπορεί στην Αθήνα, μπορεί στη Θήβα… θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας, γράφει το δημοσίευμα.

 

Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πολλές οργανώσεις για τους πρόσφυγες έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τη στάση που υιοθετούν ευρωπαϊκές χώρες, στέλνοντας πρόσφυγες πίσω στην δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα.