X

Στα εγκαίνια της Ιονίας Οδού ο Αλέξης Τσίπρας

Η Ιόνια οδός διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς. Την Τετάρτη οι υπογραφές με Μπορίσοφ και για τη “Σιδηροδρομική Εγνατία”.

Ant1news

Στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού, στο 198,8 χλμ, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ, 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις, 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης

Η Ιόνια οδός διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και με την ολοκλήρωσή της συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Αρτα και το Αγρίνιο.

Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο βράδυ, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για την επιτάχυνση της κατασκευής της "Σιδηροδρομικής Εγνατίας".

Πρόκειται για την ενιαία ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας, της Βάρνας, του Μπουργκάς, το λιμάνι του Δούναβη και των τριών λιμανιών της Βορείου Ελλάδας με τα αντίστοιχα εμπορευματικά κέντρα. Δηλαδή τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.