X

Καρανίκας: Στα τσακίδια Eldorado και να μην στεριώσεις πουθενά

Σάλος αντιδράσεων απο την ανάρτηση του Σύμβουλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου για την απόφαση της καναδικής εταιρείας.

Ant1news

Με μια ανάρτηση στο Facebook σχολίασε την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες της στη Χαλκιδική και να αποχωρήσει από την Ελλάδα ο Νίκος Καρανίκας.

Ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της καναδικής εταιρείας, καλώντας την τοπική κοινωνία να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει για την εξέλιξη αυτήν.

«Η Eldorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση, καταστροφή του δάσους, διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.

Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στο δρόμο… της αποχώρησης αυτής της εταιρείας και αυτού του ‘έργου’ και να στηρίξει την έξοδό της από τη χώρα μας, ώστε να γίνει πραγματική απειλή της.

Στα τσακίδια Eldorado και να μην στεριώσεις πουθενά», καταλήγει η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα. 

Να αναφερθεί ότι, περίπου μία ώρα μετά την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, η ίδια ανάρτηση διεγράφη.

 

Kικίλιας: Εμφανής η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη

Με ανάρτησή του στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε ειρωνικά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας κατά της Eldorado Gold.

«Εμφανής η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας. Το επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος του κ.Τσίπρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Χρηστίδης:  Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ «σχετικά με τη δήλωση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα για την αναστολή των επενδύσεων της El Dorado Gold στην Ελλάδα», ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης αναφέρει «η δήλωση του κ. Καρανίκα, συμβούλου του Πρωθυπουργού, είναι προκλητική αλλά και αποκαλυπτική για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι στην κυβέρνηση και το Μαξίμου για την αποτροπή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η επένδυση στη Χαλκιδική». 

«Ο κ. Τσίπρας έχει βαρύτατες πολιτικές, θεσμικές και ηθικές ευθύνες για το παιχνίδι της διγλωσσίας. Γιατί τα λόγια του δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας στις πράξεις του. Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος» συνεχίζει ο κ. Χρηστίδης, καταλήγοντας «ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά απαιτούν ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει  εδώ και τώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, να στείλει τον κ. Καρανίκα από το Μαξίμου στο σπίτι του».

Ποτάμι: Στα τσακίδια χιλιάδες θέσεις εργασίας

Σε δήλωση του,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς αναφέρει «ο πρωθυπουργικός σύμβουλος έστειλε στα τσακίδια τα όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ για τις επενδύσεις. Για να τον κρατάνε στο Μέγαρο Μαξίμου σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτά και αντί να στείλουν στα τσακίδια τον Καρανίκα στέλνουν στα τσακίδια χιλιάδες θέσεις εργασίας».