X

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για τους χειρισμούς Κουρουμπλή

Τι διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός στον Υπ. Ναυτιλίας, ο οποίος για ακόμη μια φορά επιχειρεί «να κάνει το μαύρο, άσπρο» και προκαλεί τους πολίτες με τις δηλώσεις του.

Ant1news

Το «μαύρο-άσπρο» επιχείρησε να κάνει για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Ναυτιλίας, κατηγορώντας για την μετατροπή του Σαρωνικού σε «μαύρη θάλασσα» …τα μέσα ενημέρωσης.

«Δεν υπάρχει «μαύρη» θάλασσα. «Μαύρη είναι η προπαγάνδα που κάνετε, όλα τα ΜΜΕ» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του, όπου συνομιλώντας μαζί του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τον κάλεσε να παραιτηθεί. 

Αν και όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει «μαύρη» θάλασσα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες, τους οποίους προέτρεπε να κάνουν κανονικά τα μπάνια τους, αναγκάζοντας το Υπουργείο Υγείας να βγάλει απαγορευτικό, για να μην έχουμε κι άλλη τραγωδία, πέραν της οικολογικής 

«Είπα ότι σε ένα μήνα με βάση και τις μετρήσεις που θα έχουμε, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό είπα κι αυτό τοι πράγμα. Εγώ ζητάω και συγνώμη. Αν θεωρήθηκε έτσι όπως το εξέλαβαν», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του στη σύσκεψη της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους χειρισμούς του Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία ουσιαστικά  έθεσε υπό επιτήρηση τον Υπ. Ναυτιλίας, με μια αυστηρή προειδοποίηση. 

Σύμφωνα με το real.gr, ο Πρωθυπουργός, στην διάρκεια της σύσκεψης, είπε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή «τώρα είναι η ώρα να καθαρίσεις τη σαπίλα που τριάντα χρόνια υπάρχει στο χώρο αυτό. Διαφορετικά θα τη χρεωθείς εσύ». 

 

Ξαφνικά, πάντως, ο Υπ. Ναυτιλίας αποκάλυψε ότι έχει υπόνοιες για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου που γέμισε με μαζούτ τον Σαρωνικό, για τις οποίες έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, όπως είπε,  χωρίς ωστόσο να θέλει να δώσει λεπτομέρειες δημοσίως. 

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει ο Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας «ο Πρωθυπουργός, εκτός του ότι ξέχασε να μας πει για την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, δεν μας είπε τίποτα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απορρύπανσης και πως θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού».