X

Τα μηνύματα που θα σταλούν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο επίκεντρο η τρίτη αξιολόγηση. Τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τα μέλη της κυβέρνησης.

Ant1news

Το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Πρωθυπουργός στους Υπουργούς, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από τον ant1news.gr, στις 10:30.

Η κυβέρνηση στοχεύει, παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν, στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το τέλος του έτους και ειδικότερα στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Η τρίτη αξιολόγηση δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε δύσκολη διαδικασία, καθώς θα συσχετιστεί με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στο Βερολίνο, μετά τις εκλογές, αλλά και με τις απαιτήσεις που θα έχει το ΔΝΤ.

«Δεν σηκώνω κωλυσιεργίες και αρρυθμίες», προειδοποιεί τους Υπουργούς ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στέλνει μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το άμεσο καθάρισμα των ακτών.

Θέμα, ωστόσο, για τον Υπουργό Ναυτιλίας δεν τίθεται αυτήν τη στιγμή, θα τεθεί όμως αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η οικολογική καταστροφή.

Επίθεση αναμένεται και προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που έχει ήδη κάνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τέταρτο μνημόνιο».

Το Υπουργικό Συμβούλιο, τέλος, θα επιλέξει σήμερα το νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.