X

Κουρουμπλής: Ατυχία ότι το ναυάγιο έγινε νύχτα

Ο χρόνος που έγινε το ναυάγιο είναι, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας, ο λόγος που δεν επέστρεψε στις Αρχές να αναλάβουν δράση από την πρώτη στιγμή.

Ant1news

«Η ατυχία μας στο ατύχημα είναι ότι έγινε στις 2:30 τη νύχτα και δεν μπορούσαν να κατέβουν οι δύτες» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας , Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας  στον Αlpha 989 σχετικά με το ναυάγιο που σημειώθηκε στον Αργοσαρωνικό και είχε ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των υδάτων και των ακτών.

Όπως τόνισε, «καθυστερεί η βελτίωση της εικόνας γιατί δεν χρησιμοποιούμε ούτε ένα κιλό χημικών, ως πράσινη απορρύπανση» και εξήγησε ότι, «με χημικά μέσα θα τα είχαμε διαλύσει όλα και θα φαίνονταν καθαρά».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι, «έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί ελέγχου για τις συνθήκες του ναυαγίου».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε πως το πλοίο είναι ασφαλισμένο προς τρίτους με 5,5 εκατομμύρια και υπάρχει δικαστική διαδικασία η οποία ακολουθείται.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί από το 1998 το ΠΔ που αφορά στις εταιρείες διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος ενώ μέχρι πριν από 6 μήνες δεν είχε γίνει διασύνδεση του τελωνείου με το Λιμενικό.