X

“Ασπίδα” Σκουρλέτη στην Πρόεδρο του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Νέες «αποκλίσεις» του Υπ. Εσωτερικών από την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – Μαξίμου. Γιατί κατηγόρησε την ΝΔ. «Πυρά» και κατά Στουρνάρα.

Ant1news

«Η πολιτική πρωτοβουλία πρέπει να υπάρχει σε εκείνον τον βαθμό που δεν θα ξεπερνά τον αρχαιολογικό νόμο και την αρχαιολογική υπηρεσία», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας δηκτικά τις κινήσεις του Μαξίμου και την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό και το πρόσκομμα από τις συνεχείς αναβολές του ΚΑΣ στην έκδοση απόφασης για την κήρυξη ή μη μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού χώρου.

Αναφερόμενος στην ΓΓ του ΥΠΠΟ και Πρόεδρο του ΚΑΣ, η οποία βρίσκεται και στο «στόχαστρο» της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η οποία ζητά την απομάκρυνση της, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε, «εγώ έχω συνεργαστεί με την κ. Βλαζάκη και στο προηγούμενο Υπουργείο που ήμουν, καθώς εμπλέκεται σε πολλές επενδύσεις, όπως πχ. στο έργο του TAP, που προχώρησε ταχύτατα».

«Η κ. Βλαζάκη όπως και κάθε ΓΓ Υπουργείου αξιολογείται από τις γνώσεις και το υπόβαθρο της και δεν πρέπει να παρεισφρήσει κάτι άλλο, όπως αυτήν την στιγμή, κυρίως με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προωθεί μια αντίληψη υπέρ της «επενδυτικής ανομίας», χωρίς κανόνες», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Όλο το κέντρο της Αθήνας είναι κηρυγμένο ως «αρχαιολογικός χώρος», δεν είναι δομημένο» είπε ο κ. Σκουρλέτης λέγοντας ότι προέχει η απόφαση του ΚΑΣ για την κήρυξη περιοχής της έκτασης στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού ως «αρχαιολογικός χώρος» κι έπειτα να δοθούν οι σχετικές άδειες για την επένδυση, σημειώνοντας ότι ο επενδυτής γνώριζε ότι υπήρχε τέτοιο θέμα στην εν λόγω περιοχή και ότι δεν σημαίνει ότι τυχόν τέτοια απόφαση δεν θα σταθεί εμπόδιο για την επένδυση στο Ελληνικό.

Όπως δε ανέφερε, αν δεν κηρυχθεί μέρος της έκτασης ως αρχαιολογικός χώρος, αλλά κατά τις εργασίες στην περιοχή βρεθούν αρχαία, η καθυστέρηση θα είναι μεγαλύτερη «σε μια επένδυση που θέλουμε να γίνει, αλλά με τήρηση όλων των κανόνων και διαδικασιών».

O κ. Σκουρλέτης, για την Fraport, έκανε λόγο για «εύλογες απαιτήσεις σε τέτοιου μεγέθους συμβάσεις», σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας. Είναι λογικό η Fraport να θέλει να ανακαλύψει οτιδήποτε για να εγείρει αξιώσεις», συμπληρώνοντας ότι όλα πρέπει να αποδειχτούν για να υπάρξει οποιουδήποτε είδους αποζημίωση.

«Ο κ. Στουρνάρας για άλλη μια φορά ξεπερνάει τα όρια του τεχνοκράτη, Διοικητή της ΤτΕ και αρέσκεται να μιλά με την παλιά του ιδιότητα. Τέλος πάντως, ακούμε όσα λέει, αλλά διαψεύδεται από τις εξελίξεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το νέο «καμπανάκι» του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προς την Κυβέρνηση και τους δανειστές για την γ΄ αξιολόγηση.