X

Σκουρλέτης: απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές δεν είναι η ΝΔ, αλλά η αποχή

Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, τονίζει. Τι λέει για την προοπτική συνεργασίας με τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ant1news

«Τα πιο δύσκολα τα ξεπεράσαμε» συμπεραίνει ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Ο Υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, ενώ κινείται πλέον με αναπτυξιακούς ρυθμούς. Εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι καθυστέρησης της τρίτης αξιολόγησης και, αναφερόμενος στα σχόλια περί «κατενάτσιο» ορισμένων Υπουργών, λέει πως «αποδυναμώνουν τη συνοχή της Κυβέρνησης».

Η πραγματική απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο κ. Σκουρλέτης, αλλά το ποσοστό αποχής στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές.

Θεωρεί πως «οι λόγοι της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έχουν εκλείψει» και ότι η Κεντροαριστερά είναι μεν εν δυνάμει σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της «απαξιώνει την έννοια του πολιτικού συλλογικού υποκειμένου».