X

Με το “βαρύ πυροβολικό” του ο Τραμπ στη συνάντηση με τον Τσίπρα

Η "ομάδα" που θα καθίσει μαζί με τους Ελληνες υπουργούς. Στον ιστορικο ξενώνα "Blair House" του Λευκού Οίκου, όπου διανυκτέρευσε, ξεναγήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Ant1news

Με το “βαρύ” πυροβολικό της Κυβέρνησης του προσέρχεται στο ραντεβού του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ANT1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, στην αμερικανική αντιπροσωπεία μετέχουν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο Υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνιούτσιν, ο Υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος, ο βοηθός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας H.R Μακμάστερ, ο σύμβουλος και γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ντίνα Πάουελ, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Γκάρι Κον, ο πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για ευρωρωσικές σχέσεις κ.α.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται εκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τους Υπουργούς Νίκο Κοτζιά, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Παππά, Πάνο Καμμένο, τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, Χάρη Λαλάκο, τον διπλωματικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη και άλλους διπλωματικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Λίγη ώρα πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφίες από την ξενάγησή του στο περίφημο Blair House.

 

«Στο ιστορικό Blair House το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Αβραάμ Λίνκολν & στο οποίο έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα της Αμερικανικής ιστορίας», έγραψε ο κ. Τσίπρας στο συνοδευτικό σχόλιο.