X

Καμμένος στον ΑΝΤ1: Πλαφόν 1,1 δις το κόστος της συμφωνίας για τα F-16

Ο Υπουργός Άμυνας έδωσε απαντήσεις σχετικά με την αναβάθμιση των F-16. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ. Τι είπε για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

«Και μόνο στο ότι στο κτίριο του Λευκού Οίκου, στο Blair House, ανέβηκε η ελληνική σημαία, στο ότι η Ελλάδα έγινε αποδεκτή στις ΗΠΑ, μετά το 1994, για πρώτη φορά σε μια επίσημη αποστολή τέτοια, από τον Λευκό Οίκο, με επαφές σε όλα τα επίπεδα για την ενέργεια, την άμυνα, τις επενδύσεις, την οικονομία -και μάλιστα με θετικό πρόσημο στα πάντα- είναι κάτι που θα έπρεπε να χαροποιεί όλους τους Έλληνες» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ,  μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης θα φανεί στο προσεχές μέλλον στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, στο κατά πόσο θα έλθουν επενδύσεις, στο κατά πόσο η γεωπολιτική θέση της χώρας φαίνεται να επηρεάζει την πορεία της, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας και της ενέργειας, και θα φανεί και στην ενίσχυση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Καμμένος απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε πως ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις ΗΠΑ ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως Έλληνας πρωθυπουργός, «πήγαμε ως ελληνική κυβέρνηση» και έτσι θα πρέπει να το βλέπουν όλοι.

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την αναβάθμιση των F-16 έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία στην οποία δεν χωρούν μίζες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην συμφωνία αυτή" αντιδρούν οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου".

 

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας εξουσιοδοτηθήκαμε από την Βουλή να διαπραγματευτούμε την αναβάθμιση των F-16, το κόστος της οποίας θα φτάσει το 1,1 δις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις Τραμπ ο οποίος έκανε λόγο για κόστος 2,4 δις ο Υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι αυτό που δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος αφορά σε 123 αεροσκάφη αν αναβαθμιστούν στο σύνολο τους. «Εμείς δεν θα τα αναβαθμίσουμε όλα», τόνισε.

Ωστόσο, ο υπουργός αποκάλυψε ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που συνεδριάζει, μπορεί να αποφασίσει πως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 που συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ, να γίνει ως «βοήθεια» προς την χώρα μας, και άρα να είναι ολόκληρη ή μέρος της δωρεάν. 

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ επικρίνοντας την σημερινή της στάση, λέγοντας ότι έχει ψηφήσει ήδη την αναβάθμιση των αεροσκαφών, ενώ επανέλαβε ότι «η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει».  

Σχετικά με την οικονομία και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, οι Ευρωπαίοι δεν ζητούν νέα μέτρα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα κλείνει και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.

Μιλώντας για την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα θέματα που προκύπτουν σε ψηφοφορίες στην Βουλή, όπως με την αλλαγή φύλου, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ όπου διαφωνούν ψηφίζουν αντίθετα.

Για την κόντρα με τη ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να πάρει μαζί της τα ακροδεξιά στελέχη του Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «πολιτικό κατάντημα». Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να τους απομακρύνει και τον κατηγόρησε ότι οικειοποιήθηκε την πολιτική της προσωπικής αντιπαράθεσης και του λεξιλογίου του κ. Γεωργιάδη.

Για τους ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πορεύονται με την πολιτική κατεύθυνση του κέντρου και είπε πως «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω σε αυτή την κυβέρνηση που βγάζει την χώρα από  την κρίση και χτυπάει την διαφθορά». 

Απαντώντας για το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στο οποίο γίνεται λόγος για προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο ο Υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Γεωργιάδης: παραμύθια της Χαλιμάς η συμφωνία για τα F-16

Παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας καυστικά τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «παραμύθια της Χαλιμάς» από πλευράς της κυβέρνησης για τη «δήθεν» συμφωνία για τα F-16, τονίζοντας ότι όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σήμερα, τα είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του προ ημερών.