X

Σπίρτζης: τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ

Πότε θα φτηνύνουν τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πότε κλείνουν οριστικά οι μπάρες του μετρό. Νέα παράταση για την κατάθεση φακέλων.

Ant1news

«Όταν θα έχουμε καλύψει την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα, σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα φτηνύνουν τα εισιτήρια», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Έχουμε πάρει σκληρά μέτρα», παραδέχτηκε, αλλά όπως είπε «είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πάρουμε φιλολαϊκά μέτρα».

Ο Υπουργός απολογήθηκε για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απέδωσε τις καθυστερήσεις στα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων κυρίως. Ένα άλλο εμπόδιο ήταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Υπήρχε μια καθυστέρηση για να είναι απόρρητο», σημείωσε σχετικά.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, με την κατάθεση του φακέλου εξυπηρετούνται πλέον περίπου 10.000 άτομα ημερησίως και με την παράταση που δόθηκε,  η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Ο Υπουργός ανακοίνωσε επιπλέον παράταση για την έκδοση προσωποιημένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων με τη μέθοδο του φακέλου, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, αντί για τις 10 που είχε αρχικά δοθεί.

Εκτίμησε ότι οι μπάρες θα κλείσουν οριστικά μέσα στο Νοέμβριο, οπότε και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή του μέτρο.