X

Τσίπρας: η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια

Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ant1news

Ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την Πρώτη Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και βρίσκεται πλέον κοντά στο οριστικό τέλος των μνημονίων.

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Αφήνει σταδιακά πίσω της μια σκληρή περίοδο οικονομικής καχεξίας και κοινωνικής ερήμωσης, βρίσκεται στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, με ορόσημο τον ερχόμενο Αύγουστο. Και έχει ήδη περάσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη φάση της ανάκαμψης», τόνισε κατά την ομιλία του.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου που οδήγησε στην κρίση αλλά και νοοτροπιών που καλλιεργήθηκαν για να δικαιολογηθούν τα σκληρά μνημόνια που επιβλήθηκαν. Όπως «ότι μπήκαμε στη κρίση επειδή “ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας”.  Επομένως ορθώς επεβλήθη το αντίδοτο της λιτότητας, για να μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο», ανέφερε επί παραδείγματι.

 

«Πρόκειται για μια μειωτική - αν μη τι άλλο - και ψευδή αναφορά στις δυνατότητες αυτής της χώρας και των ανθρώπων της», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως πρέπει να στηριχθούν άνθρωποι δημιουργικοί που τόσα χρόνια δίνουν μάχη απέναντι στην στρεβλή ανάπτυξη και στην γραφειοκρατία.