X

Δ.Καμμένος στον ΑΝΤ1: η αποσυμφόρηση στις φυλακές, να μην φέρνει συμφόρηση στην κοινωνία (βίντεο)

Οι δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων λίγο πριν από την επίμαχη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τα θέματα ασφαλείας στην Ολομέλεια.

Ant1news

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και είναι υπερκομματική. Αυτός που θα δεχθεί την επίθεση, δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα ανήκει», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, από το περιστύλιο της Βουλής, στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σημείωσε, λίγο πριν από την έναρξη της απάντησης του Πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας ότι, για να είναι ασφαλής η κοινωνία, θα πρέπει η Πολιτεία να εγγυηθεί τα απαραίτητα «εργαλεία» στην Αστυνομία.  «Έτσι δεν θα υπάρχει αυτοδικία», είπε με νόημα, συμπληρώνοντας ότι, «ο νόων νοείτο».

«Δεν μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να έρχεται σε αντιπαράθεση με την Πολιτεία», σημείωσε.

Αναφορικά με τις αποφυλακίσεις ποινικών που στη συνέχεια διαπράττουν νέα εγκλήματα, τόνισε ότι «η αποσυμφόρηση των φυλακών, δεν πρέπει να φέρνει συμφόρηση στην κοινωνία».

«Μπορεί να είναι λίγα τα κρούσματα, αλλά πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες», σχολίασε σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου και συμπλήρωσε πως «είναι κρίμα να βλέπουμε να σιδερώνουν τη γιαγιά αυτοί που βγαίνουν έξω».

«Είναι νομική υποχρέωση η ασφάλεια του κράτους προς τους πολίτες», υπογράμμισε, καταλήγοντας ότι, «η βούληση πρέπει να ενισχυθεί και να αυστηροποιηθεί. Οι διαβουλεύσεις να γίνονται στα γραφεία και όχι μπροστά στις κάμερες».