X

Νέοι “μύδροι” Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών για το πόθεν έσχες

Τι είπε για τα «κρυμμένα λεφτά» των δικαστών και πως χαρακτήρισε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό κατάθεσης των δηλώσεων.

Ant1news

Νέο νόμο που θα επιλύει τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που απαλλάσσει δικαστικούς από την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «λάθος» και «έγκλημα» την απόφαση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για μηδενικό συμβιβασμό στην υπόθεση καταπολέμησης της διαφθοράς.

Αναφορικά με τους δικαστικούς που υπέβαλλαν ηλεκτρονικά δήλωση πόθεν έσχες, είπε από τους περίπου 4.500, το 2016 υπέβαλλαν δήλωση 598 και το 2017 κατέθεσαν δήλωση 605 δικαστικοί.

«Όσοι αντιδρούν το κάνουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση στην καλύτερη περίπτωση ή για να κρύψουν κάτι στη χειρότερη, επειδή είμαι ρομαντικός και αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις οφείλονται μόνον σε αντιπολιτευτικό μένος και όχι γιατί έχουν να κρύψουν σκελετούς στις ντουλάπες, στα στρώματα, τις θυρίδες και τις off shore κάποιων», είπε και συμπλήρωσε ότι η συζήτηση του νέου νόμου στη Βουλή θα είναι αποκαλυπτική και πως ο ίδιος απεύχεται δυσάρεστες εκπλήξεις για κάποιους.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε στοιχεία και για άλλες κατηγορίες υπόχρεων. Για τα πόθεν έσχες των βουλευτών, ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί σε ποσοστό 84%, στο Λιμενικό Σώμα σε ποσοστό 96% και στην ΕΛΑΣ 92%.