X

Παππάς στον ΑΝΤ1: το κοινωνικό μέρισμα έχει την έγκριση των θεσμών

"Κοινωνικά δίκαιο" φέτος το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τον Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής. Τι είπε για τη ΝΔ. Για μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ant1news

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Όπως είπε ο κ. Παππάς το μέρισμα φέτος είναι διπλάσιο του περσινού, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται με ενδιαφέρον τι στάση θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν θα ψηφίσουν δηλαδή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ή όχι.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθένας θα κριθεί με την θέση που θα πάρει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί αμεσα στην Βουλή.

Παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια κάποια κοινωνικά στρώματα έχουν φορολογηθεί δυσανάλογα.

Παράλληλά, αποκάλυψε ότι το κοινωνικό μέρισμά έχει την έγκριση των θεσμών.

Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αν η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής στον Πάνο Καμμένο για το θέμα του «μεσάζοντα» με την Σαουδική Αραβία , ο Νίκος Παππάς είπε «μακάρι να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση η ΝΔ, θα πάρει και την ανάλογη απάντηση». 

Τζανακόπουλος: Πολιτική κίνηση αναδιανομής το κοινωνικό μέρισμα

Μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, που έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας το 2017, χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98.9.  «Τρεισήμισι εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν 720 εκατ. ευρώ. Θα πληρωθούν επίσης τα 320 εκατ. ευρώ σε όσους έγιναν παράνομες παρακρατήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Διασφαλίζουμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δίνοντας άλλα 300 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενα του ελληνικού δημοσίου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να τονίσει ότι «1,4 δισ. ευρώ επιστρέφει στους πλέον αδύναμους. Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση αναδιανομής».

«Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν, ώστε να σχετικοποιήσουν αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία. Ωστόσο, δε μπορεί να σχετικοποιηθεί, ούτε να μετριασθεί η πολύ μεγάλη σημασία της» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν το θέμα «με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».