X

Στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας

Στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Με ποιους θα συναντηθεί.

Ant1news

Στην Κέρκυρα μεταβαίνει σήμερα  ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Τον λόγο έχουν τα Ιόνια Νησιά».  Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο.

Στις 19:30 θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο. 

Ωστόσο, χθες από το βήμα του Ελληνοαμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους επενδυτές. Η ώρα της ελληνικής οικονομίας επιτέλους έφθασε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας,  υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική της Κυβέρνησης απέδωσε και οι κόποι του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο. «Η χώρα γυρίζει οριστικά σελίδα χωρίς πισωγυρίσματα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός στους επενδυτές. 

Υπενθύμισε πως σχεδόν πριν το 2015, από το ίδιο βήμα, παρουσίασε το σχέδιο για την επιστροφή στην ανάκαμψη «με την κοινωνία όρθια». «Αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα εφαρμογής ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αλλαγών σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας ως τον ασφαλέστερο δρόμο για την επιστροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

«Αναλάβαμε δύσκολες αποφάσεις, ισορροπήσαμε τα δημόσια οικονομικά, ανακουφίσαμε τα πιο αδύναμα στρώματα στην δύσκολη φάση της προσαρμογής, διεκδικήσαμε και πήραμε θετικές αποφάσεις για το χρέος, αναβαθμίσαμε το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και συντονισμένα, επιδοθήκαμε σε μια διεθνή εκστρατεία για την αλλαγή της εικόνας μας στο εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.