X

Πολιτική κόντρα για τα περί μείωσης των φόρων

"Πυρά" από Μαξίμου και ΑΝΕΛ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του.  Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της ΝΔ.

Ant1news

Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή του τη μείωση των φόρων, ανεξαρτήτως, όπως είπε της αποδοχής του αιτήματος για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων από πλευράς δανειστών.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την δήλωση αυτή και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ. Μητσοτάκη, είναι η περικοπή μισθών, η συντριβή των εργαζομένων, οι μαζικές απολύσεις και η λεηλασία του κοινωνικού κράτους».

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε η ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με το λεξικό δέσμευση σημαίνει "η ανάληψη της ευθύνης να τηρήσει κάποιος τις υποσχέσεις του". Όλοι οι Έλληνες ξέρουν πια ότι η λέξη αυτή είναι παντελώς άγνωστη στον κ. Τσίπρα. Για να τον βοηθήσουμε να καταλάβει, είναι η ακριβώς αντίθετη από τη λέξη "kolotoumba" που ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να εγγράψει στο παγκόσμιο λεξικό».

Παράλληλα, ο Σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας σε δήλωση του αναφέρει ότι «από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού προκύπτουν τρία συμπεράσματα. Πρώτον, ότι η υπερφορολόγηση έφερε λιγότερα έσοδα από τα αναμενόμενα, δεύτερον ότι το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα προήλθε από συνειδητή περικοπή κοινωνικών δαπανών τους προηγούμενους 11 μήνες και τρίτον ότι οι δημόσιες επενδύσεις έχουν παγώσει». Όπως σημειώνει ο κ. Πέτσας «και τα τρία δείχνουν πόσο εγκληματικές είναι για την οικονομία και τη ρευστότητα οι επιλογές της Κυβέρνησης».

Μέρος στην κόντρα πήρε και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «η μόνη σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να προστατεύει τις ελίτ που έχουν «παρκάρει» τα χρήματά τους στους φορολογικούς παραδείσους και βρίσκουν τρόπους να φοροδιαφεύγουν ή να φοροαποφεύγουν».