X

Τζανακόπουλος: θεατρική παράσταση η εισβολή του ΠΑΜΕ στο Εργασίας

Νέα "παράσταση διαμαρτυρίας" έξω αο το Μαξίμου. Για "πολιτική αλητεία" κάνει λόγο ο Νεφελούδης.Τι απαντά το ΚΚΕ.

Ant1news

Επίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμή τη χθεσινή εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Σχολιάζοντας εμμέσως και την σημερινή αιφνιαδιαστική παράσταση διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ έξω απο το Μαξίμου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real Fm, ανέφερε ότι, οι τελευταίες κινητοποιήσεις θυμίζουν περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΚΚΕ αποφάσισε τώρα, ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει μία επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια, για λόγους που αφορούν το ίδιο, και η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αντιθέτως έχει στόχο να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν χθες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν άμεσα τον διάλογο αλλά είπαν ευθέως κιόλας, το ομολόγησαν, “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό, εμένα, μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά πραγματική διαμαρτυρία».

Επίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Νεφελούδης, κάνοντας λόγο για "πολιτική αλητεία" και ...μιμητές του "Ρουβίκωνα", για να λάβει απάντηση απο τον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσιώτη.

Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα, μία απο τις πολυάριθμες διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι 600.000 οικογένειες θα δουν το επίδομα τέκνων να αυξάνεται.

«Αυτό το οποίο κάνει το πολυνομοσχέδιο, αυτό το οποίο κάνουν οι ρυθμίσεις τις οποίες θα περάσουμε τώρα, είναι ότι εξορθολογίζουν την διανομή των επιδομάτων και δεν οδηγούν σε μειώσεις παρά στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Αντιθέτως 600.000 οικογένειες θα δουν το επίδομα τέκνων να αυξάνεται», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε, επίσης τους ασθενέστερους ότι, δεν κινδυνεύουν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί.

«Η κυβέρνηση ακούει με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τις προτάσεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς, είτε μελών της κυβέρνησης, είτε πολιτικών κομμάτων, συζητά και εφόσον υπάρξει πρόβλημα θα είμαστε διατεθειμένοι, προφανώς, να το επιλύσουμε. Ωστόσο, σας λέω, με πάσα βεβαιότητα ότι τέτοιο πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει διότι και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι επαρκές αλλά και διότι για λόγους οικονομικούς και λόγους τεχνικούς οι τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να υπερβούν αυτό το θεσμικό πλαίσιο προστασίας», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Το πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία και αυτόν το νόμο το βράδυ της Δευτέρας θα τον ψηφίσουν από κοινού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλοι πρόθυμοι από τα άλλα κόμματα, επεσήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας επίσης στον Real FΜ, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και όσα είπε για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. 

«Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, τις οποίες την προηγούμενη φορά η κυβέρνηση τις έφερε νύχτα σαν τον κλέφτη, βάζουν τεράστια εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων που απολύονται, που είναι απλήρωτοι, που υποφέρουν τα πάνδεινα στους χώρους δουλειάς, να μπορούν να οργανώσουν την αντίστασή τους», σημείωσε ο κ. Πρωτούλης, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποκριτικό διάλογο με τους εργαζόμενους.

Η καλύτερη και πιο ουσιαστική απάντηση είναι να πυκνώσουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, κατέληξε ο Γ. Πρωτούλης.